/Ons Team

Ons Team

Roberto Priolo

Managing editor, Planet Lean

Roberto Priolo is schrijver en redacteur en woont in Londen. Voordat hij zich bij het Lean Global Network aansloot en Planet Lean lanceerde, was Roberto editor van het Lean Management Journal en associate editor van het tijdschrift The Manufacturer. Roberto combineert zijn liefde voor reizen met zijn passie voor Lean en ziet de methodologie graag overal ter wereld in actie. Hij studeerde Politieke wetenschappen aan de Università Cattolica in Milaan en volgde een post-graduate opleiding Journalistiek aan de London School of Journalism.


René Aernoudts

Directeur, Lean Management Instituut Nederland

René Aernoudts is directeur van het Lean Management Instituut in Zeist, dat hij in februari 2004 oprichtte. Al meer dan tien jaar propageert het instituut Lean denken binnen en buiten Nederland. Voordat hij het LMI oprichtte, was René bijna acht jaar managing director bij een consultancybureau, waar hij gespecialiseerd was in Lean. Na zijn studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam ging hij lesgeven op twee business-schools. Vervolgens werkte hij in de logistiek bij de Bloemenveiling alvorens zich op de consultancy te richten. René heeft al tientallen bedrijven begeleid bij hun transformatie naar Lean.


Michael Ballé

Oprichter, Institut Lean France

Michael Ballé is medeoprichter van het Institut Lean France. Hij was onderzoeksmedewerker bij Telecom ParisTech en haalde een doctorstitel Sociale wetenschappen en Kenniswetenschappen aan de Sorbonne. Michael schreef verschillende beststellers, is een begenadigd spreker en is managing partner van ESG Consultants. Daarnaast werkt hij als Lean leiderschapscoach op verschillende vakgebieden, van productie en engineering tot dienstverlening en gezondheidszorg.


Tom Ehrenfeld

Schrijver en redacteur, Verenigde Staten

Tom Ehrenfeld woont in Cambridge, Massachusetts. Hij was redacteur bij Inc. Magazine en Harvard Business Review en schreef het boek The Startup Garden: How Growing a Business Grows You. Tegenwoordig is hij consulting editor voor het Lean Enterprise Institute en werkt hij samen met veel andere Lean auteurs. Zes boeken onder zijn eindredactie zijn onderscheiden met de Shingo Research Award.


José Roberto Ferro

Directeur Lean Institute Brasil, Brazilië

José Roberto Ferro is directeur van het Lean Institute Brasil, de Braziliaanse tak van het Lean Global Network. José heeft ook als docent gewerkt bij een aantal Braziliaanse universiteiten en was gastdocent bij het MIT. In de loop van zijn carrière heeft hij tientallen organisaties binnen en buiten Brazilië geholpen met de overstap naar Lean.


Daniel Jones

Senior adviseur Lean Global Network, Verenigd Koninkrijk

Daniel T. Jones, oprichter en voorzitter van de Lean Enterprise Academy in het Verenigd Koninkrijk, is senior adviseur voor het Lean Global Network, een vooraanstaand denker op het gebied van management en mentor voor de toepassing van Lean procesdenken op elk type bedrijf. Samen met Jim Womack schreef hij een aantal van de invloedrijkste en populairste managementboeken die er op de markt zijn. Dan wordt veel gevraagd als keynote-spreker en organiseerde op verschillende locaties in Europa Lean conferenties. Hij adviseert organisaties in uiteenlopende sectoren bij hun Lean transformatie en heeft ervaring met de ondersteuning van Lean trajecten in sectoren als bouw, productie, supply chain en gezondheidszorg.


John Shook

CEO Lean Enterprise Institute Verenigde Staten

John Shook wordt gezien als een echte sensei die zijn kennis en inzichten met veel enthousiasme deelt met de rest van de Lean community en met degenen die de sprong naar Lean nog niet hebben gemaakt. John, van oorsprong industrieel antropoloog, maakte kennis met Lean management toen hij bijna elf jaar lang voor Toyota in Japan en de Verenigde Staten werkte. Hij hielp dit bedrijf met de introductie van Japanse productie-, engineering- en managementsystemen naar NUMMI en later naar andere activiteiten op verschillende locaties over de hele wereld. In zijn tijd op het hoofdkantoor van Toyota was hij de eerste Amerikaanse kacho (manager) in Japan. Als medeauteur van Learning to See (Leren zien) heeft John de wereld kennis laten maken met value-stream mapping. In zijn laatste boek, Managing to Learn, beschrijft hij het A3-managementproces dat de kern vormt van Lean management en leiderschap. John is de CEO van het Lean Enterprise Institute.


Jim Womack

Senior adviseur Lean Global Network, Verenigde Staten

Managementdeskundige James P. Womack is oprichter en senior adviseur van het Lean Enterprise Institute. De intellectuele basis van het Instituut, dat huist in Cambridge, Massachusetts, wordt beschreven in een reeks boeken en artikelen die Jim en Daniel Jones de afgelopen 25 jaar hebben geschreven. In de periode 1975-1991 was hij fulltime onderzoekswetenschapper bij het MIT, waar hij een reeks vergelijkende onderzoeken aanstuurde naar productiewerkwijzen over de hele wereld. Als onderzoeksdirecteur van MIT’s International Motor Vehicle Program leidde Jim het onderzoeksteam dat de term ‘Lean productie’ bedacht als omschrijving van Toyota’s business-systeem. Van 1997 tot 2010 was hij voorzitter en CEO van het LEI; John Shook is zijn opvolger.